Knæ-hæl måler

3D printet knæ-hæl måler baner vejen for sundere børn i udviklingslandene.

Et unikt samarbejde mellem Damvig og professor i Børneernæring ved Københavns Universitet, Kim F. Michaelsen, har betydet en ny og præcis 3d printet knæ-hæl måler, kan blive brugt til forskning i ernæring.

I udviklingslandene har man siden 1980’erne brugt knæ-hæl målere til at måle underbenet hos underernærede børn. Målerne har hjulpet med at vurdere hvilken ernæring der giver den bedste vækst. Men tidligere knæ-hæl målere har ikke kunnet give nøjagtige målinger, hvilket har vanskeliggjort processen med at få data til ernæringsstudierne.

Det ønskede Kim F. Michaelsen at lave om på. Derfor kontaktede han Damvig, for at få lavet en 3D printet knæ-hæl måler.

”Damvig var begejstrede og interesserede i projektet fra starten. De var en stor hjælp. Jesper Damvig satte mig i forbindelse med en samarbejdspartner, der kunne forvandle mine ideer til design i 3D og herfra gik det slag i slag med at få printet en prototype og foretage tilretninger, indtil vi havde den færdige måler klar”.

Og måleren har allerede skabt resultater. I Cambodja har et forskningsprojekt, hvor knæ-hæl måleren blev brugt, vist signifikant forskel i længdevæksten mellem to forskellige former for ernæring. Det er gode nyheder for Kim F. Michaelsen:

”Takket være den præcise knæ-hæl måler kan vi nu nemt dokumentere, hvilken ernæring der giver den bedste vækst og dermed kan vi bane vejen til sundere børn i udviklingslandene. Det er meget tilfredsstillende og jeg har netop sendt 7 nye målere af sted til et forskningsprojekt i Burkina Faso”, siger Kim F. Michaelsen.

Ud over, at de 3D printede knæ-hæl målere har været en succes for arbejdet med ernæring i udviklingslandene, har de også været en succes for Kim F. Michaelsen. Det er formegentligt ikke sidste gang, Kim F. Michaelsen vil arbejde med 3D-print.

”3D-print er jo en fantastisk måde at udvikle nye ting på. Ikke alene går det hurtigt, du kan også gøre det for forholdsvis små midler, så jeg vil ikke holde mig tilbage fra at bruge 3D-print til eventuelle projekter i fremtiden”, afslutter professor Kim F. Michaelsen.