Macula’s serieproduktion med industriel 3D print

Med ansvaret for spektakulære produktioner såsom X-factor, Zulu Comedy Awards og Eurovision fik medarbejderne fra Litecom, en idé om at udvikle deres egne avancerede lysstyringselementer til underholdningsbranchen. Og herfra begyndte de første byggesten for datterselskabet Macula at tage form.

I den indledende udviklingsfase benyttede Litecom sig af egne FDM 3D printere til fremstillingen af prototyper, men efter et besøg hos Prototal Damvig stod det hurtig klart at man, med industrielle 3D printteknologier, kunne efterleve markant højere krav til tolerancer, detaljegrader og samtidig benytte teknologien som primær fremstillingsmetode.

Efter flere forfinende versioner af delkomponenterne til det kommende Macula-system, oplevede Litecom en stor ekstern efterspørgsel på produktet. Og helt smertefrit kunne det nyligt oprettede datterselskab, Macula, øge produktionskapaciteten med et knips, gå i markedet med deres nye produkt, og imødekomme den enorme efterspørgsel.

Maculas fordele med industriel 3D print og serieproduktion kan sættes op i tre punkter

  • Designfrihed: Med industriel 3D print kunne Litecom benytte sig af en enorm stor designfrihed, hvor designerne ikke behøvede at tage hensyn til kravspecifikationer for traditionelle fremstillingsteknologier.
  • Etableringsomkostninger: Med industriel 3D print var det muligt at holde omkostningerne for produktionen nede i hele processen fra prototype til de færdige serieproducerede delkomponenter.
  • Time-to-Market: Med industriel 3D print kunne Litecom sikre en ekstrem hurtig Time-to-Market proces fra idé til færdigudviklet prototype til de endelige delkomponenter, der kunne serieproduceres.

Prototal Damvig står i dag for serieproduktionen af håndtagene på Macula-systemet. Håndtagene produceres ved hjælp af SLS-teknologi i polymermaterialet PA2200, som herefter røsles og indfarves før det sendes videre til Macula for videre montage af elektroniske komponenter og senere montering.