Materialer til 3D Print

Hos Damvig har vi siden 1995 hjulpet adskillige virksomheder med innovativ udvikling af 3D-printede emner i mange forskellige typer af materialer.

Lige siden grundlæggelsen har vi været firstmovers på de nyeste teknologier og fleksible filamenter, og vi har altid rådet over det bedste og mest avancerede produktionsudstyr på markedet.

Alt sammen for at sikre de bedste resultater for vores kunder. Vi tilbyder i dag en række forskellige materialer og endnu flere materiale-sammensætninger til 3D print.

Hvad end dit emne skal bruges til funktion eller design, så har vi en teknologi, et materiale og et fleksibel filament, der passer til formålet. Nedenfor kan du blive klogere på vores forskellige 3D print materialer.

 

3D print materiale

Hos Prototal Damvig har vi fornøjelsen af at tilbyde flere forskellige materialer og de mest miljøvenlige filamenter til 3D print.

Uanset valg af materiale og type filament garanterer vi 3D print-løsninger af høj kvalitet. Alle materialer er nemlig både stærke og holdbare.

De mest almindelige materialer til 3D print består af følgende:

Ovennævnte materialer og filamenter byder på forskellige egenskaber og adskiller sig bl.a. fra hinanden på faktorer som fleksibilitet og modstandsdygtighed.

Som kunde hos Prototal Damvig får du adgang til at bygge emnet i mange forskellige typer af filamenter, materialer, teknologier og efterbehandlinger.

Det giver næsten ubegrænsede muligheder inden for 3D print produktion og fremstilling af prototyper.

 

Resin 3D print

Et af de mest populære materialer til 3D print er resin. Resin dækker over flere forskellige typer af hærdeplast, f.eks. akryl og epoxy. De mange forskellige typer af resin har forskellige egenskaber og fordele.

Resin ligner gele eller gummi, men det karakteristiske ved resin er, at det bliver hårdt, når det bliver hærdet.

I modsætning til visse andre materialer og filamenter kan hærdet resin ikke gøres flydende igen, hvorfor det ikke vil kunne genbruges på samme måde som andet plastik.

3D resin print egner sig rigtig godt til emner, der skal have en pæn, glat og flot overflade, ligesom det egner sig til detaljerige emner.

 

Plast 3D print

Et andet meget anvendt materiale og filament inden for 3D print er plast.

Plast er dog ikke bare plast. Det findes i mange former og kan have forskellige egenskaber, hvilket du kan blive klogere på ved at rådføre dig med os.

Plast egner sig til en lang række forskellige printobjekter, og netop den store alsidighed er da også én af grundene til, at plast vinder frem som 3D print materiale.

Af andre fordele kan nævnes, at det er et holdbart materiale med høj slidstyrke, der kan genanvendes. Ligeledes er det et relativt billigt materiale og filament at arbejde med.

 

Gummi 3D print

Vi 3D-printer som nævnt i mange forskellige materialer, og gummi er ingen undtagelse.

Det er muligt at bruge PolyJet 3D print til at bygge skue– og funktionsmodeller i gummi. Går du med tanker om at få fremstillet en prototype eller en serieproduktion i gummi, kan vi være behjælpelige med dit emne.

 

Metal 3D print

Et fjerde hyppigt anvendt 3D print materiale er metal. Metalprint kan være det helt rigtige ved ønsket om et printet emne med maksimal styrke og god holdbarhed. Dog tilbyder Prototal Damvig ikke 3D print i metal.

 

Vi tilbyder 3D print med hele 107 forskellige materialekombinationer

Ovenfor er du blevet præsenteret for fire forskellige materialer til 3D print. Det drejer sig om resin, plast, gummi og metal, der som bekendt hver især har nogle unikke fordele.

I alt kan vi levere 3D printede emner med 107 forskellige materialekombinationer.

Der er derfor en overvejende sandsynlighed for, at vi også kan tilbyde en materialekombination, der passer til netop dit projekt, dit print eller din idé.

Kontakt os for at høre mere om vores forskellige materialer og materialekombinationer.

 

Valg af 3D print materiale

Du skal tage stilling til en række forskellige faktorer, når du skal have 3D printet et emne. Foruden teknologi, dimensioner og farver skal du bl.a. tage stilling til materialet.

Med hele 107 forskellige materialekombinationer er det næsten kun fantasien, der sætter grænser for mulighederne med 3D print.

Er du fortsat i tvivl om, hvilket materiale eller filament, der er det mest ideelle til dit emne? Så er der nogle ting, du skal være særligt opmærksom på.

Det er ikke mindst en god idé at tage højde for materialernes egenskaber, herunder fleksibilitet og modstandsdygtighed samt produktionsomkostninger, inden du træffer et valg.

Der findes ikke ét materiale, der er velegnet til alle emner, men der skal nok være mindst ét materiale og filament, der kan bruges til netop dit 3D print.

 

De vigtigste egenskaber

Forskellige 3D print materialer og filamenter har forskellige egenskaber og muligheder. Derfor bør det altid vurderes fra emne til emne, hvilket materiale der er det rigtige.

I forhold til de vigtigste egenskaber kan vi fremhæve hårdhed, fleksibilitet, funktionalitet og bestandighed. Valg af materiale bør baseres på, om det drejer sig om emner med en høj eller lav detaljeringsgrad.

Hvilke egenskaber skal det ønskede 3D print materiale besidde? Ved at overveje dette kan vi lettere lede dig i retningen af det ideelle filament.

 

Budget og økonomi

Flere ting har betydning for, hvad det koster at få 3D printet et emne. En af de ting er naturligvis materialet.

Der er forskel på produktionsomkostningerne, alt efter om der skal printes i metal, plastik eller noget helt tredje. Dette er værd at tage højde for, når du skal vælge materiale.

Foruden valg af materiale og filament afhænger prisen af størrelse, efterbehandling og kompleksitet.

 

Valg af teknologi og materiale er afgørende for slutresultatet

For at opnå det bedste resultat er valget af 3D print materiale helt afgørende. Af følgende grund er det værd at overveje dit materialevalg grundigt.

Vi tilbyder fremstilling af prototyper, så du har mulighed for at vurdere, om materialesammensætningen er den rigtige, inden en evt. større produktion af emnet sættes i gang i printeren.

 

Vi hjælper dig med at vælge det rigtige materiale til dine 3D-printede emner

Er du fortsat i tvivl om, hvorvidt det ene eller andet materiale er det rette til dit 3D print, så kan du med fordel rådføre dig med os.

Vi har et indgående kendskab til materialer og filamenter, og vi kan med udgangspunkt i din idé og i dine behov samt præferencer komme med konkrete anbefalinger af materialer.

Du kan enten kontakte os telefonisk eller via mail for rådgivning og sparring. Alternativt skal du være meget velkommen til at besøge os i Taastrup.

Vi glæder os til at dele 27 års ekspertise inden for rapid prototyping og additiv manufacturing med dig.

 

Få et tilbud på 3D print i det ønskede materiale

Ønsker du at få 3D printet et emne i enten plast, resin eller et af de andre materialer, du har adgang til gennem Prototal Damvig, så kan du med fordel indhente et uforpligtende tilbud på 3D print.

Du skal blot uploade din 3D data til vores online system for at få et tilbud på netop dit projekt.

damvig

Damvig A/S råder over branchens mest avancerede produktionsudstyr. Vi er en del af Skandinaviens stærkeste og mest erfarne 3D-print koncern.

 

rapid prototype

Hos Prototal Damvig kan du vælge præcis det materiale, den farve og den efterbehandling, der sikrer den bedste kvalitet til dit emne.

 

skuemodel

Dyk ned i vores mange spændende cases og bliv inspireret til, hvordan du kan udnytte teknologien på absolut bedste vis.

 

FDM Ultem natur

Vores brugervenlige guidelines kan hjælpe dig med, at 3D-designe de mest optimale emner til rapid prototyping og additiv manufacturing.

 

skuemodel

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du ønsker sparring, rådgivning eller et gratis og uforpligtende tilbud på dit produkt.

 

FDM Ultem Natur

Prototal Damvig er kendt for tæt faglig sparring, lynhurtig leveringstid, høj kvalitet, fortrolighed og stor præcision.

Gå til Ordreportal