Efterbehandling

Hos Prototal Damvig kan vi give dine 3D printede emner forskellige efterbehandlinger. Hvilken efterbehandling vi anbefaler, afhænger af dine ønsker og derudover valg af teknologi og materiale.

Hos Damvig kan du få leveret efterbehandling af 3D printede emner, der er tilpasset ud fra valg af teknologi og materialer.

Teknologierne SLS, SAF, MJF eller SLA giver mulighed for forskelligt finish. Da SLS, SAF og MJF er smeltet nylon kan vi både slibe og male på emnerne. SLA er flydende monomer som vi ligeledes kan slibe og male på.

 

Efterbehandling med SLS, SAF & MJF

Vibrationsafgratning: Med Vibrationsafgratning kan vi give emnerne et glattere og mere homogent udtryk. Denne efterbehandling er velegnet til produktionsemner, funktions– og skuemodeller. Dog skal du være opmærksom på, at skarpe kanter bliver afrundet med denne efterbehandlingstype.

Vapor Smoothing: Med Vapor Smooting dampes emnerne i et kammer, hvilket smelter overfalden på emnerne. Processen jævner overfladen på dine emner, forsegler de små hulrum i emnet, gør emnet vandtæt, reducerer friktion og gør emnet mere blankt.

Bøsninger: Vi kan montere bøsninger med og uden gevind i dine emner.

Indfarvning og maling: Vi kan både indfarve og male dine emner. Læs mere om vores muligheder her.

Samlinger: 3D printere kan producerer emner i næsten alle former og størrelser, men nogle gange kan emnerne blive for store til at printe i et styk. Vi limer med precision 3D printede delemner sammen og får det til at se ud som om at emnerne aldrig har været mere end et emne.

Coatning: Coatning er specielt velegnet til imprægnering af emner og hvis emnet skal være vandtæt.

De ovenstående efterbehandlingsmetoder kan kombineres, hvis dette ønskes.

 

Efterbehandling med SLA

Standard finish: Med vores standard finish, fjerner vores medarbejdere den support, som emnet bliver 3D printet med. Herefter sliber vi først emnet med korn 240 og sidst glasblæser vi det for, at give emnet et ensartet udseende.

Rå: Med vores rå efterbehandling, fjerner vores medarbejdere kun supporten, som emnet bliver 3D printet med.

Lakeret: Når vi lakerer emnerne giver vi først en slibning som ved standard finish. Efterfølgende sliber vi emnerne med op til korn 2000.

 

PolyJet & FDM

Ved valg af teknologien PolyJet og FDM tilbyder vi fjernelse af supporterende strukturer fra printprocessen.

Emner, der bliver 3D printet med PolyJet teknologien, kan bygges i en lang række materialer. Udover at du kan 3D printe emner i 360.000 farver, kan du ligeledes 3D printe emner i alt fra hård plast til blødt gummi. Med teknologien i PolyJet, kan vi også 3D printe emnerne med en rimelig glat overflade.