Efterbehandling

Hos Damvig kan du få leveret emner med forskellig slags efterbehandlinger af 3D printede emner. Hvilken efterbehandling vi anbefaler, afhænger af dine ønsker og derudover valg af teknologi og materiale.

Hos Damvig kan du få leveret efterbehandling af 3D printede emner, der er tilpasset ud fra valg af teknologi og materialer.

Teknologierne SLS eller SLA giver mulighed for forskelligt finish. Da SLS er smeltet nylon kan vi både slibe og male på emnerne. SLA er flydende monomer som vi ligeledes kan slibe og male på.

 

Efterbehandling med SLS

Vibrationsafgratning: Med Vibrationsafgratning kan vi give emnerne et glattere og mere homogent udtryk. Denne efterbehandling er velegnet til produktionsemner, funktions– og skuemodeller. Dog skal du være opmærksom på, at skarpe kanter bliver afrundet med denne efterbehandlingstype.

Coatning: Coatning er specielt velegnet til imprægnering af emner og hvis emnet skal være vandtæt.
De ovenstående efterbehandlingsmetoder kan kombineres, hvis dette ønskes.

 

Efterbehandling med SLA

Standard finish: Med vores standard finish, fjerner vores medarbejdere den support, som emnet bliver 3D printet med. Herefter sliber vi først emnet med korn 240 og sidst glasblæser vi det for, at give emnet et ensartet udseende.

Rå: Med vores rå efterbehandling, fjerner vores medarbejdere kun supporten, som emnet bliver 3D printet med.

Lakeret: Når vi lakerer emnerne giver vi først en slibning som ved standard finish. Efterfølgende sliber vi emnerne med op til korn 2000.

 

PolyJet og ProJet

Ved valg af teknologierne PolyJet og ProJet er der ingen efterbehandling.

Emner, der bliver 3D printet med PolyJet teknologien, kan bygges i en lang række materialer. Udover at du kan 3D printe emner i 360.000 farver, kan du ligeledes 3D printe emner i alt fra hård plast til blødt gummi. Med teknologien i PolyJet, kan vi også 3D printe emnerne med en rimelig glat overflade.

Med ProJet printer vi i SLA. Men hvor vi med anden SLA efterbehandler emnerne ved at fjerne supporten når emnerne bliver printet, er supporten ved ProJet lavet af voks, som vi smelter af. Det gør, at emner, der bliver 3D printet med ProJet teknologien, er velegnet til detaljerede afstøbningsmodeller.