Cases

Dyk ned i vores 3D print cases og bliv inspireret til, hvordan vores kunder har udnyttet 3D-printteknologien. Vores kunder har på en lang række innovative måder brugt 3D print med imponerende resultater til følge.

Kan man 3D-printe et padelbat?

Perma Padel, en spirende startup-virksomhed, der er baseret på DTU Skylab, har en ambition om at tilbyde bæredygtige løsninger inden for padeludstyr. Med en stigende efterspørgsel efter innovative og miljøvenlige produkter, har Perma Padel først sat sig for at lave et ”proof of concept” ved hjælp af industriel 3D-printteknologi hos Prototal Damvig

Se case

Macula’s serieproduktion med industriel 3D print

Med ansvaret for spektakulære produktioner såsom X-factor, Zulu Comedy Awards og Eurovision fik medarbejderne fra Litecom, en idé om at udvikle deres egne avancerede lysstyringselementer til underholdningsbranchen. Og herfra begyndte de første byggesten for datterselskabet Macula at tage form.

Se case

3D-printet model af Kenyansk grotte udstillet på Louisiana Museum of Modern Art

Den afrikanske tegnestue Cave_bureau skuede på udstillingsserien, Arkitekturens Værksteder, tilbage på menneskehedens oprindelse og vores påvirkning af naturen med udgangspunkt i de vulkanske grotter i Afrika. Og som en del af udstillingen på Louisiana Museum of Modern Art blev 3D-print fremvist på et af verdens førende internationale museer for moderne kunst.

Se case

3D Print racerbiler og studerende

Hvert år er mere end 150 universiteter tilmeldt, og fra Aalborg universitet deltog i 2022 teamet AAU Racing.

Se case

Hurtig time to market og komplekst design

Norlase udvikler og fremstiller kompakte lasermoduler, som anvendes af øjenlæger world wide. Lasermodulerne LEAF og LION udgør effektive og skånsomme alternativer til risikofyldte øjenoperationsindgreb for de mange, der årligt rammes af diabetes og medfølgende synsnedsættelse.

Se case

Bandagist får nye teknologiske værktøjer

Bandagistvirksomheden Sahva har i årtier udviklet og produceret nylon- og glasfiberproteser. Årligt fremstiller Sahva ca. 1.000 proteser. Hver eneste løsning bidrager til at genskabe førligheden og øge livsglæden hos patienter, der har mistet f.eks. et ben, en arm eller en hånd. Mød et klassisk håndværksfag, hvor 3D print vinder frem.

Se case

Succesfuld serieopfinder slår et slag for 3D print

Vi har været med til at udvikle danske Jabiis nye produkt – en teleskopboksehandske med høje krav til kvalitet og tolerancer. Se hvordan Jabii fik værdi ud af at anvende 3D print til produktudvikling.

Se case

3D print sikrede hastighed, kvalitet og minimalt spild

Kan mindre modevirksomheder få fordele af 3D print? Ja. Den danske brilleproducent Monoqool har i knap 10 år designet og fremstillet 3D-producerede briller i samarbejde med Damvig A/S.

Se case

HGH udvikler 3D printet udstyr med Damvig A/S

Innovationsenheden på Herlev og Gentofte Hospital udvikler 3D printet udstyr sammen med Damvig A/S til under 20% af den hidtidige pris. For at nedbringe risikoen for fejl i forbindelse med operationer, anvender hospitaler såkaldte CT-markører.

Se case

Innovativ 3D print forbedrer dansk svejseautomation

Bag WeldingDroid står en lille håndfuld fageksperter samt to kendte investorer, Jesper Buch og Jakob Riisgaard, som valgte at skyde kapital i den nystartede virksomhed, da WeldingDroid blev kastet for løverne i tv-programmet Løvens Hule i 2020. 

Se case

Jason Watt og Damvig sætter turbo på udviklingen

650 hk under kølerhjelmen og 0-100 på få sekunder. Siden Henry Ford indledte masseproduktionen af den legendariske Ford T for mere end 100 år siden er udviklingen af biler gået hurtigt og salget accelereret.

Se case

3D print og design skaber cykelhjelm af 100% nedbrydeligt planteolie

Hurtigt produktinnovation skaber bæredygtige alternativer til konventionelle produkter

Se case

VEO - Trådsløse fodboldoptagelser

Damvig sikrer time to market på fodboldbanen
VEO havde behov for en samarbejdspartner, der hurtig kunne sikre prototypeudviklingen af kamerahuset, så det kunne gennemtestes og modnes.

Se case

3Shape

3D’s potentiale: 3D print og Same Day Dentist
3Shape er et dansk væksteventyr, der siden etableringen i 2000 har specialiseret sig i at levere dentale løsninger på globalt plan ved at skabe tandlægeudstyr, der bygger på digitale 3D scannere og software.

Se case

PlatoWork Headset

Fra idé til marked på rekordtid via 3D print
PlatoScience er en dynamisk dansk opstartsvirksomhed bestående af en gruppe hjerneforskere med en revolutionerende ide. Tænk om man kunne udvikle og sælge et headset, der udsender hjernestimulerende impulser og dermed styrker brugerens koncentrationsevne og kreativitet.

Se case

Sitpack

3D-printet stol på størrelse med en øldåse
Damvig har tradition for, at hjælpe nye iværksættere. Som et eksempel, har Damvig samarbejdet med Sitpack som producerer sammenfoldelige stole. Stolen SitPack er siden blevet internationalt anerkendt.

Se case

Babelstårnet

Kunsten at udnytte 3D print
I forbindelse med Snedkernes Efterårsudstilling i 2013 besluttede Philip Bro Ludvigsen sig for at udforske, hvordan man kunne skabe kunsthåndværk, der kunne færdigproduceres i 3D-print. Resultatet blev Babelstårnet, en serie af æsker. Babelstårnet har Philip Bro Ludvigsen udviklet i samarbejde med Damvig .

Se case

LOVE/HATE

Frithioff Johansen udforsker 3D print
Den danske billedkunstner, Frithioff Johansen, udstillede i 2014 værket LOVE/HATE på Politikens Galleri. Frithioff Johansen har altid interesseret sig for ny teknologi, og hvad den kan tilføre kunsten. LOVE/HATE er et værk i 3D print i hvid plastic og lavet i samarbejde med Damvig.

Se case

Knæ-hæl måler

3D printet knæ-hæl måler baner vejen for sundere børn i udviklingslandene.
Et unikt samarbejde mellem Damvig og professor i Børneernæring ved Københavns Universitet, Kim F. Michaelsen, har betydet en ny og præcis 3d printet knæ-hæl måler, kan blive brugt til forskning i ernæring og i bane vejen til sundere børn i udviklingslandene.

Se case

Citylite cykellygter

Vinder af 8 internationale designpriser
Smukt design med genial funktionalitet. Lars Becks Citylite cykellygter er noget ganske særligt, hvilket 8 internationale og anerkendte designpriser over de sidste år viden om. Projektet har været mange år undervejs, men det var først da han da han blev introduceret for 3D print og kom i kontakt med Damvig , at projektet tog fart.

Se case

Gurubogen

Serieiværksætter 3D printer gurufigur som led i udgivelse af Gurubogen
Serieiværksætteren Jonathan Løw udgav i 2016 hans nye bog om iværksætteri, innovation og autentisk ledelse. Som reklame og symbol for bogens tematikker, fik han 3D printet bogens forsidefigur hos Damvig.

Se case

NH Motorsport

Damvig er stolte sponsorer af racerkører Nicolai Aaberg Hansen og NH Motorsport
”Hos NH Motorsport er fart, pålidelighed og innovation blandt de ting vi vægter højest, hvilket gør Damvig til det perfekte match og vi glæder os derfor til at vise det blå logo frem”. Sådan beskriver Nicolai Aaberg Hansen og NH Motorsport samarbejdet med Damvig.

Se case