3D print teknologier

Med 3D print teknologier består din fleksibilitet ikke blot i at kunne designe i alle retninger. Du har også mulighed for at vælge præcist det materiale og den efterbehandling, der sikrer den kvalitet, du skal bruge til emnet. Vi kan printe emner med høj detaljeringsgrad og i alt fra blød gummi til hård plast. Du bestemmer derfor selv hårdheden på det emne du ønsker printet. Gå i dybden med vores 3D-print datablade og få indblik i hvilke egenskaber, farver og finish, du kan få med de forskellige teknikker og materialer. Fra det fleksible og klare til det faste. Fra farvede prototyper til emner godkendt til brug i fødevareproduktion. Vi har printerflåden, der kan klare opgaven. Er du i tvivl om, hvilken teknik eller materiale du skal vælge, er du altid velkommen til at kontakte os på tlf: 4399 3736.

SLA

SLA
SLA står for Stereolithography Apparatus. Det er flydende monomer (epoxy), der lag for lag bliver hærdet af en laserstråle. Med SLA teknologi får du det bedste resultat, når du har meget fine detaljer i dit emne.
Med 3D print i SLA får du en funktionel model eller prototype, der kan klikkes, skrues sammen, slibes og males. Hos Damvig kan vi fremstille emner i materialerne Accura Extreme, Accura SI 25 og WaterShed XC 11122 ved hjælp af SLA-teknologien.

Maksmålene når vi arbejder med SLA er 250mm X 250mm X 250mm.
Hvis du har større parter, kan vi dele emnerne med feder og not teknik, og efterfølgende lime dem sammen.

SLA

SLS

SLS
SLS står for Selective Laser Sintering. Med SLS teknologien bliver emner skabt i stærkt nylon og smeltet sammen lag for lag. SLS er dermed ideelt til funktionelle modeller og direkte produktion af enheder. Med 3D print i SLS får du emner med gode mekaniske egenskaber, som du kan slibe og male. Hos Damvig leverer vi SLS emner i 5 forskellige materialer: PA 2200, PA 2201, PA 2210 FR, PA 3200GF og PA1101.

Maksmålene når vi arbejder med SLS er 700mm X 380mm X 580mm.
Hvis du har større parter, kan vi dele emnerne med feder og not teknik og efterfølgende lime dem sammen.

SLS

PolyJet

Polyjet
PolyJet er en akryl-baseret væske, som hærder lag for lag ved hjælp af UV-lys. Teknologien giver et hurtigt produktionsflow og et detaljeret emne, som er tæt på et SLA emne 3D printet i normal opløsning (se beskrivelsen under SLA).
PolyJet teknologien er velegnet til design af modeller, modellering og 3D prototyper. Hos Damvig kan vi med PolyJet bygge med meget forskelligartede materialer fra blød gummi til hård plast. Polyjet udmærker sig derudover også ved at kunne 3D printe i mere end 360.000 farvekombinationer.

Maksmålene når vi arbejder med PolyJet er 390mm X 490mm X 200mm.

PolyJet

FDM

FDM
FDM står for Fused Deposition Modeling. Med FDM teknologien kan vi bygge stærke, holdbare og stabile emner, med en høj nøjagtighed.
FDM 3D-printeren bruger den avancerede og opdaterede teknologi til FDM 3D-print. Den kan producere komplekse emner i mange forskellige materialer. Hos Damvig leverer vi bland andet FDM i: ABS-ESD7, ABS-M30, ABS-M30i, ASA, Nylon 12, PC, PC-ABS, PC-ISO, Ultem1010 og Ultem9085.

Maksmålene når vi arbejder med FDM er 406 X 355 X 406 mm.
Hvis du har større parter, kan vi dele emnerne med feder og not teknik, og efterfølgende lime dem sammen.

FDM

PUR afstøbning

PUR afstøbning
Afstøbninger af polyuretan er bygget af plast materialer. Det har tilsvarende egenskaber som nylon, gummi, ABS, PP m.fl. Vi kan også tilbyde afstøbning i flere metaller, herunder rustfrit stål. Alt efter dine kriterier kan emnerne få forskellig hårdhed, overflade og farve (RAL). Afstøbning af polyuretan foregår under vakuum, hvilket sikrer minimale lufthuller.
PUR-teknologien er meget velegnet til 0-serier og reklamemateriale såsom foto til brochurer, messer og udstillinger.

Maksmålene når vi arbejder med PUR er omkring 300mm X 300mm X 300mm og vi kan støbe maks 1 kg.

PUR afstøbning