Teknologier til 3D Print

Med 3D print teknologier og additive manufacturing består din fleksibilitet ikke blot i at kunne fremstille emner i alle retninger. Du har også mulighed for at vælge mellem forskellige materialer og efterbehandlinger, der sikrer den kvalitet, du skal bruge til det færdige emne. Hos Prototal Damvig kan vi 3D-printe emner med høj detaljeringsgrad og i alt fra blød gummi til hård plast. Gå i dybden med vores datablade og få indblik i, hvilke egenskaber, farver og finish, du kan få med de forskellige 3D print teknologier og materialer. Fra det fleksibel og klare til det faste. Fra farvede prototyper til komponenter godkendt til brug i fødevareproduktion. Er du i tvivl om, hvilken teknologi eller hvilket materiale, du skal vælge til dit 3D print eller færdige produkt, er du velkommen til at kontakte os på tlf. +45 43 99 37 36. Vi har teknologierne og printerflåden, der kan klare opgaven.

SLA 3D Print

Stereolithografi
Med SLA 3D print får du det bedste resultat, når du har meget fine detaljer i dit emne. Du får du en funktionel model eller prototype, der kan klikkes, skrues sammen, slibes og males for en flottere finish.

Hos Prototal Damvig kan vi fremstille emner i materialerne Accura Extreme, Accura SI 25 og WaterShed XC 11122 ved hjælp af vores SLA 3D-printer.

Maksmålene, når vi arbejder med SLA 3D print, er 1500mm X 750mm X 550mm. Hvis du har større parter, kan vi dele emnerne med feder og not teknik, og efterfølgende lime dem sammen.

SLA

SLS 3D Print

Selective Laser Sintering
Med SLS 3D print får du slidstærke, holdbare og funktionelle modeller eller prototyper med gode mekaniske egenskaber. Det er en metode, der er ideel til rapid manufacturing, fordi SLS er én af de billigste teknologier inden for 3D print.

Hos Prototal Damvig kan vi fremstille emner i materialerne PA 2200, PA 2201, PA 2210 FR, PA 3200GF og PA 1101 ved hjælp af vores SLS 3D-printer.

Maksmålene, når vi arbejder med SLS 3D print, er 700mm X 380mm X 580mm. Hvis du har større parter, kan vi dele emnerne med feder og not teknik, og efterfølgende lime dem sammen.

SLS

PolyJet 3D Print

Material Jetting
Med PolyJet 3D print er det muligt at fremstille og kombinere emner i en lang række forskellige materialer. Det er en hurtig teknologi, og man kan med denne metode bygge modeller i alt lige fra blød gummi til hård plast.

Hos Prototal Damvig kan vi fremstille emner i mere end 360.000 farvekombinationer ved hjælp af vores PolyJet 3D-printer.

Maksmålene, når vi arbejder med PolyJet 3D print, er 390mm X 490mm X 200mm. Du kan naturligvis også få et transparent emne med denne metode.

PolyJet

FDM 3D Print

Fused Deposition Modeling
Med FDM 3D print kan vi bygge stærke, holdbare, stabile og komplekse emner med en ekstrem høj nøjagtighed. Du får en slidstærk, holdbar og funktionel model eller prototype i plast.

Hos Prototal Damvig kan vi fremstille emner i materialerne ABS-ESD7, ABS-M30, ABS-M30i, ASA, Nylon 12, PC, PC-ABS, PC-ISO, Ultem1010 og Ultem9085.

Maksmålene, når vi arbejder med FDM 3D print, er 500 X 500 X 500 mm. Hvis du har større parter, kan vi dele emnerne med feder og not teknik, og efterfølgende lime dem sammen.

FDM

PUR afstøbning

PUR afstøbning
Med PUR-afstøbning får du emner i hærdeplast med god bæreevne, høj elasticitet og stor slidstyrke. PUR-teknologien er meget velegnet til 0-serier og reklamemateriale såsom foto til brochurer, messer og udstillinger.

Hos Prototal Damvig kan vi fremstille emner i flere metaller, herunder rustfrit stål og aluminium.

Maksmålene, når vi arbejder med PUR, er omkring 300mm X 300mm X 300mm, og vi kan støbe maks. 1 kg. Alt efter dine kriterier, kan de formstøbte emner få forskellige hårdheder, overflader og farver.

PUR afstøbning

SAF 3D Print

Selective Absorption Fusion
Med 3D print SAF får du emner med gode mekaniske egenskaber i et miljørigtigt materiale alternativ til traditionel PA, som du kan slibe og male.

Hos Prototal Damvig kan vi fremstille emner i materialet High Yield PA11 ved hjælp af vores SAF 3D-printer.

Maksmålene, når vi arbejder med SAF, er 315 mm X 208 mm X 293mm. Hvis du har større parter, kan vi dele emnerne med feder og not teknik, og efterfølgende lime dem sammen.

SAF

MJF 3D Print

Multi Jet Fusion
Med MJF 3D print kan vi bygge stærke, holdbare, stabile og komplekse emner med en ekstrem høj nøjagtighed. Du får en slidstærk, holdbar og funktionel model eller prototype i plast.

Hos Prototal Damvig kan vi fremstille emner i materialerne PA 12, PA 12+GF, PA 12 White og TPU Estane.

Maksmålene, når vi arbejder med MJF 3D print, er 380 x 284 x 380 mm. Hvis du har større parter, kan vi dele emnerne med feder og not teknik, og efterfølgende lime dem sammen.

MJF

DMLS 3D Print

Direct Metal Laser Sintering
Med DMLS 3D print kan vi bygge stærke, holdbare, stabile og komplekse emner med en ekstrem høj nøjagtighed. Du får en slidstærk, holdbar og funktionel model eller prototype i metal.

Hos Prototal Damvig kan vi fremstille emner i materialerne CL20ES (Stainless Steel 316), Ti6Al4v (Titanium) og AlSi10Mg (Aluminium).

Maksmålene, når vi arbejder med DMLS 3D print, er 500 x 280 x 365 mm.

DMLS