Farver

Prototal Damvig kan levere alle farver til 3D printede emner og objekter.

De fleste af vores 3D printere kan printe i hvid, grå eller transparent. Men ligesom vi efterbehandler 3D printede emner og objekter, vil vi ligeledes kunne levere farver til 3D printede emner og objekter ud fra dine ønsker.

 

Maling

Når vi maler emner, bruger vi enten normal spray eller airbrush. Valget afhænger af dine ønsker og hvad der derudover bedst kan betale sig for dig.

Når vi spraymaler får det 3D printede emne et lag maling på CA 0,1mm. For mange emner er det en god løsning og giver et flot finish.

Når vi maler med airbrush, giver vi det 3D printede emne et endnu tyndere lag maling. Airbrushen vil derfor i mindre grad komme til at påvirke meget komplekse emners funktionalitet.

Maling er velegnet til high-end modeller.

 

Indfarvning

Når vi indfarver 3D printede emner, benytter vi os af Dye coloring. Vi fylder et kar, som er specialdesignet til indfarvning af 3D printede emner, med vand og farve. Derefter putter vi de emner, der ønskes farvet, ned i karet hvor det står i et par timer. I karet bliver farveblandingen varmet op til over 100 grader.

Når vi tager emnerne ud af karet igen, skyller vi dem først for at fjerne overskydende farve. Derefter lader vi dem stå og tørre.

Indfarvning adskiller sig ved, at farven trænger ind i emnet. Derfor er indfarvning en velegnet metode til farvning af komplekse geometriske emner.

 

PolyJet

Med teknologien i PolyJet arbejder vi med den nyeste form for 3D print teknologi. Udover at teknologien i PolyJet kan printe i alt fra hård plast til blød gummi, kan PolyJet ligeledes printe 360.000 farvekombinationer direkte i emnet.

PolyJet er velegnet til emner hvor du skal bruge mange farver og nuancer af farver på dit emne.

 

Vi anbefaler dig at tage en snak med vores team om valg af farver på dine emner, inden vi sætter en produktion i gang.