Tag kontakt
til Damvig
Navn skal udfyldes
Besked skal udfyldes
Påkrævet felt

Additive Manufacturing

Selvom Additive Manufacturing først er nået ud på det private marked indenfor de sidste par år, har Damvig leveret 3D-printede komponenter til mange virksomheder siden 1995.

Hvad er Additive Manufacturing?

Additive Manufacturing er en innovativ produktionsmetode, der gør det muligt at fremstille en bred vifte af komplekse komponenter i høj kvalitet vha. en digital fil og lag-på-lag-teknikker.

Metoden bruges primært til innovativ produktudvikling og effektiv produktion af færdige komponenter til anvendelse i forskellige brancher.

Additive Manufacturing giver nye muligheder for at skabe komplekse dele, som ikke kan fremstilles vha. traditionelle produktionsmetoder.

 

Historien bag Additive Manufacturing

De første 3D-printere blev skabt i 1980’erne, men det var først i 1990’erne, at AM-teknologien var tilpas udviklet til, at kunne blive brugt til serieproduktion.

Teknologiens positive udvikling har på kort tid åbnet op for mange flere og bedre muligheder for at bruge AM til 3D printing, herunder rapid prototyping og 3D-produktion.

I de over 25 år Damvig har arbejdet med Additive Manufacturing, er der også sket en utrolig udvikling. Hvor al produktion tidligere har været af prototyper, udgør prototyper nu en meget mindre del.

I dag 3D-printer vi primært emner til direkte produktion. Det vil sige, at de emner vi fremstiller, bliver brugt som komponenter i færdige produkter til slutbrugeren.

 

Hvilke produkter egner sig bedst til 3D Print?

3D print er ikke mindst velegnet til fremstilling af emballage, proteser, reservedele, værktøjer, tekniske emner, kunst og nye produkter.

Kun din fantasi sætter grænser for, hvad der kan fremstilles med Additive Manufacturing. Vi kan kun opfordre dig til at søge inspiration i vores cases, for at få en idé om, hvad der kan lade sig gøre.

Har du en idé til et emne, som du gerne vil have 3D-printet, men er du i tvivl om, hvorvidt dit objekt kan produceres, så kommer vi gerne med en faglig vurdering.

 

De mange fordele med Additive Manufacturing

Der er et utal af anvendelsesmuligheder med Additive Manufacturing. Du kan benytte 3D print i alle led af produktionen; fra afprøvning og test af produktion og design, til fremstilling af lav-volumen produktion.

Én af fordelene med manufacturing AM er, at der ikke er langt fra idé til prototype eller færdigt produkt – time to market. Desuden kan Additive Manufacturing være en billig fremstillingsmetode.

Derudover udmærker AM sig ved at have et meget lille spild af overskydende materiale, og vil dermed både kunne gavne økonomien og bidrage til miljøet.

 

Hvilke type af printere benyttes til Additive Manufacturing?

I dag er der mange forskellige 3D-printere på markedet, som bygger på vidt forskellige 3D-teknologier, og som varierer i pris og kvalitet.

Først og fremmest skal man skelne mellem simple hjemme-hobbyprintere til lokal produktion og professionelle 3D-printere.

Vores 3D-printer flåde består af state of the art-printere. Damvig har været med til at indføre Additive Manufacturing på det danske marked, og vi beta-tester i dag de nyeste teknologier.

De industrielle 3D-printere, som vi benytter os af, udmærker sig ved, at kunne skabe ethvert objekt hurtigt, billigt og nøjagtigt.

 

Hvad bruges Additive Manufacturing til i den virkelige verden?

Vi samarbejder bl.a. med medicinalindustrien, iværksættere, kunstnere og virksomheder, der vil verificere deres produktudvikling inden den endelige fabrikering.

Her har vi stor erfaring med at fremstille præcise prototyper af kunstnerens design, som kunstneren kan rette til eller sætte i produktion.

Med vores printere kan vi garantere præcision og hurtig fremstilling. Vi tilbyder f.eks. dentalbranchen 3D print til alle typer af formål.

Med stor ekspertise, kan vi producere til dentallaboratorier, der dækker områder som ortodontiske modeller, drill guides, studiemodeller til operation og modeller til broer og kroner.

 

Indhent et uforpligtende tilbud på Additive Manufacturing

Hos Prototal Damvig har vi specialiseret os i, at udvikle og producere AM-elementer for virksomheder med den nyeste teknologi. Opgaverne kræver stor know-how, og er ofte meget forskelligartede.

Hvis du er interesseret i at høre mere om dine anvendelsesmuligheder med rapid prototyping, AM og 3D print, er vores team klar til at rådgive dig via telefon 43 99 37 36 eller via mail.

Vi leverer 3D-printede emner med et utal af materialer og filamenter, f.eks. blød gummi, hård plast, transparent resin, miljøvenligt materiale fremstillet af castor olie og forskellige farvekombinationer.

additiv manufacturing

Damvig A/S er en del af Skandinaviens stærkeste og mest erfarne 3D-print koncern. Vi råder over branchens mest avancerede produktionsudstyr.

 

3D Printet Emne

Hos Damvig kan du vælge præcis det materiale, den farve og den efterbehandling, der sikrer den bedste kvalitet. Vi klarer enhver opgave.

 

Arkitekttegnet bygning

Dyk ned i vores spændende cases og bliv inspireret til, hvordan vores kunder har udnyttet teknologien på bedste vis.

 

FDM Ultem natur

Vi har netop udgivet vores brugervenlige guidelines. Vi håber, at den kan hjælpe dig med, at 3D-designe de mest optimale emner til 3D print.

 

FDM

Prototal Damvig er kendt for tæt faglig sparring, kort leveringstid, høj kvalitet, fortrolighed samt præcision.

Gå til Ordreportal