PlatoWork Headset

Fra idé til marked på rekordtid via 3D print

PlatoWork Headset

PlatoScience er en dynamisk dansk opstartsvirksomhed bestående af en gruppe hjerneforskere med en revolutionerende ide. Tænk om man kunne udvikle og sælge et headset, der udsender hjernestimulerende impulser og dermed styrker brugerens koncentrationsevne og kreativitet. Funktionalitet og æstetik skulle være i top, produktet skulle være skalérbart – og prisen skulle være lav. Kunne Damvig A/S bidrage til løsningen?

Hjernen er det eneste uerstattelige organ i menneskets krop, og dermed er hjernen noget af det mest værdifulde vi har. Det er centret for vores selvopfattelse, tanker, følelser og drømme. Men hos mange lider hjernen ofte af koncentrationsbesvær, manglende hukommelse, kreativitet og varierende grader af dystert sortsyn. 

Det har man i århundreder forsøgt at løse bl.a. via medikamenter. Men en gruppe hjernforskere satte sig i 2015 for at gå en anden vej end den afprøvede kemiske vej: hvad om man i stedet udviklede et enkelt og smart produkt, PlatoWork headset, der kunne stimulerede hjernens centre via mild strøm. 

Den primære målgruppe for PlatoWork headset er musikere, kunstnere og elitestuderende. Men virksomhedens ambition rækker længere.

PlatoWork headset skulle forbedre livsvilkårene for helt almindelige mennesker rundt om på kloden: større koncentration, øget kreativitet og færre depressioner. 

“Når vi valgte Damvig var det for at være sikker på at funktionaliteten var helt i top. Headset’et skal både rumme teknologi og dagligt tåle at brugeren anvender, åbner, lukker og undertiden taber det påt gulvet, siger Balder Onarheim, Ph.d., stifter og CEO, PlatoScience“

Samtidig var æstetikken i højsædet. Ingen ønsker at iføre sig en grim hovedbeklædning. PlatoWork headset’et skulle derfor samtidig være let og elegant – og så skulle det være en one-size-fits-all-løsning, så udviklings-, produktions- og logistikomkostningerne blev minimeret. Kunne det lade sig gøre? Svaret er ja. 

PlatoScience søgte en fleksibel samarbejds- partner, der kunne minimere produktets time to market, levere højkvalitetssparring og som kunne give kompetent feedback i hele fasen. 

“Vi har arbejdet med 3D print i mange år, og har derfor et grundigt indblik i feltet. Vi søgte flere samarbejdspartnere. Valget faldt på Damvig og vi havde store forventninger til at Damvig kunne skabe kombinationen af suveræn funktionalitet og den rette æstetik, der muliggjorde en succesfuld udvikling og lancering af PlatoWork headset’et. Damvig mere end indfriede vores forventninger, lyder meldingen fra Balder Onarheim”

Damvig var med i processen fra indledende drøftelser, over indledende skitse, første prototype til kontinuerlige justeringer før endelig markedsføring. 

“Det var en tillidsfuld proces, hvor PlatoScience altid havde nemt ved at komme til sparring og drøftelser med Damvig, der hurtigt kunne tilrette produktet, så det levede op til vores kvalitetskrav, siger Balder Onaheim”

Den sparring og tilgang sikrede at kundens vej fra spæd idé til færdigt produkt blev ultrakort. Processen gjorde det muligt for kunden at udvikle hurtigt og accelerere sit globale salg på kort tid – stort set uden etableringsomkostninger

 

PlatoWork headset har siden ultimo 2017 været til salg worldwide via www.platoscience.com

 

headset

Headset’et, der udsender hjernestimulerende impulser og dermed styrker brugerens koncentrationsevne og kreativitet.