Citylite cykellygter

Vinder af 8 internationale designpriser

Smukt design med genial funktionalitet. Lars Becks Citylite cykellygter er noget ganske særligt, hvilket 8 internationale og anerkendte designpriser over de sidste år vidne om. Projektet har været mange år undervejs, men det var først da han blev introduceret for 3D print og kom i kontakt med Damvig , at projektet tog fart.

Begejstringen er til at forstå. Ideen til cykellygterne havde Lars Beck nemlig fået hele 20 år tidligere og dengang solgt til en verdenskendt batteriproducent, som dog aldrig førte den ud i livet. Men de unikke yin-yang cykellygter, der smyger sig smukt om hinanden var en idé, som han aldrig gav slip på.

20 år efter, at han først fik ideen, modtager han endelig den anerkendelse, han har fortjent. Og nu kan hele verden nyde godt af kombinationen af lækkert design og funktionalitet, når de vælger deres næste aftagelige cykellygter. Lars Beck fortæller:

”Før i tiden ville cykellygter som disse have krævet udvikling af såkaldte bløde værktøjer for omkring 100.000 kr. og den investering ville kun give et lille antal prototyper, som man ikke kunne være sikker på, var, som de skulle være. Med Damvig og 3D print fik jeg helt andre muligheder”.

Med få midler gør 3D print det muligt at printe funktionsdygtige lygter og se om idé og design fungerer som det skal.

”Det er en kæmpe frihed som selvstændig produktudvikler og meget inspirerende. I processen kunne jeg oven i købet småjustere designet en 3-4 gange, så lygterne gled let ind i hinanden og fik de helt rigtige dimensioner”, fortæller en begejstret Lars Beck.

Øjeblikket, hvor Lars Beck stod med cykellygterne i hånden, glemmer han heller ikke lige med første. For det er fantastisk at se det 3D printede produkt.

“At se frugten af ens arbejde og se, at alt det jeg havde tegnet, tænkt og forestillet mig fungerer. Det giver en ro i sjælen,” afslutter Lars Beck.